Ai un credit activ și nu mai poți plăti? Oricum te-ai uita la situația asta, pare că n-ai cum s-o rezolvi? Întotdeauna există soluții atunci când nu mai poți achita. Chiar 3 - descoperă care sunt.

Mana care tine un temporizator. Text img: Nu poti plati creditul? Ai 3 solutii simple
Mana care tine un temporizator. Text img: Nu poti plati creditul? Ai 3 solutii simple

Nu mai poți plăti creditul? Ai 3 soluții la îndemână‍

OK, deci ai luat un credit. Sau încă un credit. Ți-ai propus să-l duci cu bine la capăt, să achiți conștiincios fiecare rată și să mergi mai departe cu viața ta. 

Dar au apărut cheltuieli neprevăzute. Copiii, casa, mașina, viața. Și nu mai poți achita creditul. Pur și simplu nu mai ai de unde. Practic ar trebui să-ți deschizi un alt credit ca să-l închizi pe acesta. Lucru care nu va funcționa - știi că așa te vei îngropa în datorii.

Ce poți face totuși? Ce soluții ai la îndemână? Și cât de dispuse sunt băncile sau IFN-urile să ți le ofere? 

Când se gândesc la instituții de creditare, mulți se gândesc la reprezentanți gata să încaseze bani cu orice preț. Adică fără înțelegere și cu maximă urgență față de client. Chiar dacă asemenea abordări sunt într-adevăr prezente uneori în piață, bunele practici strălucesc de departe

Când spunem bune practici, ne referim la soluțiile de plată echitabile care îți oferă posibilitatea de a achita creditul în propriul ritm. Când spunem bune practici, ne referim și la conversații de calitate cu echipa în cauză, cu oameni care îți ascultă autentic situația și lucrează împreună cu tine pentru a găsi o soluție care funcționează.

Totul poate fi rezolvat. Inclusiv la Ocean Credit. Iată ce soluții ai atunci când nu îți mai poți achita creditul:

1. Promisiune de plată

Dacă vorbim de o situație cu adevărat excepțională în care nu îți poți achita rata la data scadentă, însă știi sigur că urmează să încasezi salariul sau o sumă de bani în zilele imediat următoare, atunci poți avea o discuție liberă cu reprezentanții instituției creditoare. Cel puțin așa este la Ocean Credit.

Cum funcționează? Contactezi un membru al echipei sau răspunzi atunci când te contactează și descrii situația ta cu sinceritate și deschidere. În plus, indici data la care cu adevărat poți achita suma de plată, iar reprezentantul cu care vorbești va înregistra această dată în sistem.

Într-o lume modernă, promisiunea de plată este o dovadă a faptului că o relație este întotdeauna construită pe încredere. De ambele părți. Încrederea ta că vei fi înțeles, pe de o parte, și încrederea echipei finanțatoare că tu îți vei onora promisiunea de plată, așa cum ai spus.

2. Prelungirea ratei (rescadențare)

Dacă vorbim de mai mult decât o simplă excepție la plata lunară și chiar ai nevoie să faci niște modificări consistente pentru a-ți putea duce cu bine creditul la capăt, atunci mai există o soluție: rescadențarea. Dar ce este și cum funcționează?

Rescadențarea este o soluție des practicată de către finanțatorii din piață pentru că îți oferă posibilitatea de prelungire a ratei. Cu alte cuvinte, este un acord de schimbare a datelor ratelor, precum și a termenului de rambursare a împrumutului. 

Toate aceste noi condiții ale creditului tău vor fi consemnate într-un act adițional la contractul tău de creditare.

3. Refinanțarea creditului

Un alt termen des întâlnit în piața creditară este refinanțarea. În fond, refinanțarea este încă o soluție care-ți permite să respiri ușurat atunci când ai ajuns la imposibilitatea de plată a creditului. 

Cu alte cuvinte, refinanțarea presupune să deschizi un nou credit, prin intermediul căruia să achiți creditul sau creditele deja existente. În plus, refinanțarea nu doar că-ți permite să iei o gură de aer, ci îți dă posibilitatea și ca, odată cu noul credit, să obții o sumă în plus de bani sau să-ți micșorezi rata lunară de plată.

Ideal este să faci refinanțarea cu un creditor care-ți oferă condiții contractuale mai bune decât cele descrise de contractul tău curent.

Această opțiune este ideală pentru: 

  • cei care vor să-și consolideze mai multe împrumuturi într-unul singur - având un singur împrumut, și datoria este mai ușor de gestionat.

  • Cei care vor să treacă de la un împrumut cu rată variabilă la un împrumut cu rată fixă.

  • Cei care vor să achite mai rapid datoria lor - cu rate mai mari, dar cu dobândă mai mică.

  • Cei care pot beneficia de o dobândă mai mică la refinanțare - fie pentru că scorul lor de credit s-a îmbunătățit între timp, fie pentru că s-au schimbat condițiile pieței.

Ce credite oferim?

Încă din 2015, Ocean Credit oferă românilor soluții de creditare care să-i susțină în orice situație de viață. La momentul actual, îți oferim trei credite diferite, pentru care poți aplica doar cu un selfie și buletinul, 100% online, din confortul casei tale:

🪸 Creditul online Coral îți oferă până la 12.000 lei direct pe card, rambursabili între 6-24 luni. Ai posibilitatea să alegi ritmul și numărul de rate confortabil ție. Credit perfect pentru renovări, înlocuirea dispozitivelor și electrocasnicelor mari.

🐬 Linia de credit Delfin îți oferă până la 9.000 de lei direct pe card, rambursabili în 12 luni. Linia de credit este ca o pușculiță de bani din care poți retrage bani oricând ai nevoie și plătești doar pentru banii utilizați.

🐧 Creditul de nevoi personale Pinguin îți oferă până la 4.500 de lei direct pe cardul propriu, sumă rambursabilă în 6 luni. Acest credit online de nevoi personale este ideal pentru situații de urgență - de sănătate, în locuință sau personale.

Concluzie

Chiar și atunci când nu mai poți plăti, tot va exista o soluție prin care să-ți duci creditul la capăt fără penalizări. După cum vezi, există cel puțin 3 metode prin care îți poți gestiona datoria într-un mod elegant, transparent și de comun acord cu instituția creditoare. 

Până la urmă, industria de credite este creată tocmai pentru a-ți face bine și pentru a te susține financiar atunci când ai nevoie. Așa că și excepțiile sunt tratate în aceeași intenție - de a te susține și de a-ți oferi pârghiile necesare pentru ca tu să-ți onorezi angajamentul de a plăti creditul într-un mod elegant, legal și corect.

autor
Claudia Spataru
Publicat pe
10/4/2024
Categoria
IFN

•  Trucuri pentru a evita comisioanele bancare

•  Sfaturi pentru o viață financiară mai sănătoasă

•  Credite luate mai inteligent

•  Oferte mai bune pentru a-ți multiplica banii

Îți mulțumim! Ai primit un email de confirmare . Dacă nu îl găsești, verifică în SPAM.
Oops! Ceva nu a mers bine. Te rugăm să contactezi serviciul suport pentru ajutor.