Cum e să ai bani, ca stil de viață? Să știi că ai mereu o pușculiță de bani la îndemână pentru orice cheltuieli viitoare. Descoperă acum cele 3 beneficii-cheie ale liniei de credit

O pușculiță transparentă prin care se vede un delfin sărind în valurile oceanului. Text: 3 beneficii-cheie ale liniei de credit. Ocean Credit, Împrumută altfel
O pușculiță transparentă prin care se vede un delfin sărind în valurile oceanului. Text: 3 beneficii-cheie ale liniei de credit. Ocean Credit, Împrumută altfel

Iată cele 3 avantaje-cheie ale liniei de credit‍

Ce faci când ai nevoie de bani?

Probabil te împrumuți de la bancă. De la prieteni. De la IFN. O dată și rezolvi.

Dar dacă știi că te așteaptă mai multe cheltuieli în perioada următoare? Timp de un an sau doi. Proceduri medicale. Cursuri și educație. O schimbare de joburi sau o perioadă de incertitudine financiară. Sau pur și simplu vrei un stil de viață confortabil financiar. Ce faci atunci?

Soluția este simplă, însă nu mulți români o știu: linia de credit. Linia de credit este o soluție financiară care-ți permite să fii liniștit pe termen lung. De ce?

Iată 3 motive pentru care să-ți deschizi o linie de credit:

1. Ai parte de flexibilitate financiară

Când vorbim de un credit de nevoi personale, vorbim de câteva reguli financiare simple. O sumă de bani pe care o instituție creditoare ți-o oferă împrumut și pe care tu o încasezi o dată, după care rambursezi banii în rate fixe. De cele mai multe ori, ai luat banii, i-ai cheltuit fie pe ce ți-ai propus inițial, fie în alte scopuri. Oricum ar fi, banii au dispărut, i-ai cheltuit deja, acum tot ce trebuie să faci este să-i rambursezi.

Însă o linie de credit funcționează puțin diferit. Linia de credit îți permite să ai la îndemână o sursă de bani din care poți retrage oricât și oricând ai nevoie

Să spunem, de exemplu, că ți-ai propus să mergi la dentist în mod regulat și să te înscrii la toate procedurile care-ți asigură o igienă orală bună - detartraj, tratamentul cariilor dentare etc. Atunci știi că aceste programări se vor întinde pe ceva timp și că vei avea nevoie de bani extra în mod constant până îți atingi obiectivul.
Sau că vrei să te dezvolți pe o nouă latură profesională și vei avea nevoie să participi la cursuri. Și în acest caz vei avea nevoie de fonduri de rezervă la care să poți apela oricând.

Aici intervine linia de credit și se transformă în prietenul tău de nădejde.

🐬 Linia de credit Delfin îți oferă până la 9.000 de lei direct pe cardul tău, rambursabili în 12 luni. Cu posibilitate de prelungire. Practic, linia de credit este ca o pușculiță de bani din care poți retrage bani oricând ai nevoie. La orice oră din zi și din noapte, cu maximă flexibilitate. Partea bună este că plătești doar pentru zilele în care folosești banii. Având o linie de credit deschisă, retragi 1.000 de lei, apoi 500 de lei, rambursezi o parte, apoi retragi iar. Un proces continuu, pe cât de flexibil ai nevoie să fie.

2. Beneficiezi de o rezervă financiară

Chiar și atunci când nu ai neapărat nevoie de bani pe viitor sau dacă încă nu-ți știi planurile de viitor, o rezervă financiară poate fi foarte la îndemână. De ce? Pentru că oricând pot apărea cheltuieli neprevăzute.

Și, nu-i așa? Urgențele nu așteaptă niciodată. Nu așteaptă ca tu să dai telefoane, să treci prin procesul de aplicare pentru un credit și să faci rost de bani. Urgențele cer soluționare rapidă, așa că poate face minuni să ai deja un fond de rezervă la dispoziție. În cazul în care ți se strică mașină, se îmbolnăvește copilul sau se strică ceva prin casă.

În momentele-cheie, ai linia de credit Delfin la îndemână și tot ce trebuie să faci este să retragi banii de care ai nevoie de pe cardul tău. Și asta e tot. Adresezi urgența rapid și eficient, fără să te mai îngrijorezi și cu partea financiară a lucrurilor.

Practic, cu🐬 linia de credit Delfin ai la dispoziție un fond de rezervă din care poți retrage oricând bani timp de un an de zile. Cu alte cuvinte, ai parte de liniște sufletească timp de un an. Cu posibilitate de prelungire.

3. O folosești corect pentru a-ți crește scorul de credit

Dacă te interesează să obții un credit mai mare pe viitor - de exemplu, un credit ipotecar sau un credit de nevoi personale care să-ți ofere o sumă generoasă de bani - atunci vei avea nevoie de un scor de credit foarte bun.

Scorul de credit - sau scorul FICO - este principalul indicator al gradului tău de sănătate financiară și este calculat de Biroul de Credit. De fapt, scorul de credit este un număr din trei cifre stabilit luând în calcul factori precum: istoricul tău de creditare, numărul și tipul de credite active, istoricul de plată etc.

Ce poți face este să deschizi o 🐬linie de credit Delfin și să o folosești în scopul strategic, adițional de a-ți crește scorul de credit. Pe lângă faptul că te poți bucura de banii extra - până la 9.000 de lei - îți poți plăti ratele la timp, asigurându-te că ești cu toate la zi. 

Atât timp cât nu ai întârzieri și nu acumulezi dobânzi penalizatoare, creditul tău va fi dovada clară că ești un bun-platnic care-și tratează datoriile în mod responsabil. Lucru care va duce la creșterea scorului.

 

Dacă-ți dorești să te menții la curent cu valoarea scorului tău FICO, îți recomandăm Volt, aplicația românească unde îți poți afla scorul instant și gratuit. În plus, acesta este actualizat o dată la fiecare 6 luni.

Concluzie

Pe scurt, o linie de credit este benefică în toate situațiile de viață. Fie că vrei să fii pregătit pentru orice urgențe financiare sau vrei să-ți pregătești din start un fond de rezervă pentru cheltuieli viitoare, linia de credit este un aliat foarte puternic. 

În plus, atât timp cât ești cu plățile la zi la linia ta de credit Delfin, îți poți crește și scorul de credit, iar acest lucru va crește semnificativ șansele să obții un credit mai mare și mai avantajos pe viitor.

autor
Claudia Spataru
Publicat pe
19/3/2024
Categoria
IFN

•  Trucuri pentru a evita comisioanele bancare

•  Sfaturi pentru o viață financiară mai sănătoasă

•  Credite luate mai inteligent

•  Oferte mai bune pentru a-ți multiplica banii

Îți mulțumim! Ai primit un email de confirmare . Dacă nu îl găsești, verifică în SPAM.
Oops! Ceva nu a mers bine. Te rugăm să contactezi serviciul suport pentru ajutor.