Barbat care tine patru degete ridicate, zambind. Pe fundal, iconite animate cu calendar pe 3 luni si palma care tine bani. Logo Ocean Credit - Imprumuta altfel
Barbat care tine patru degete ridicate, zambind. Pe fundal, iconite animate cu calendar pe 3 luni si palma care tine bani. Logo Ocean Credit - Imprumuta altfel

De ce să te împrumuți de la IFN? Descoperă 4 beneficii esențiale

Datoriile - tabu sau o oportunitate de mai bună organizare financiară?

Fiecare român vede altfel subiectul creditelor și al datoriilor. Unii fac orice pot să evite creditarea și îi condamnă pe ceilalți că o fac, iar alții iau împrumuturi rapide pentru a-și putea atinge obiectivele. 

Indiferent de optica pe care o au românii privind creditarea, cert este că o bună parte din români apelează la creditare într-un punct sau altul al vieții lor.

Dar câți știu ce opțiuni de creditare au la îndemână? Tu știi?

Primul impuls este, desigur, să mergi la bancă pentru o simulare de credit și, ulterior, pentru un credit de nevoi personale. Băncile sunt instituții financiare de mare calibru, cu rezerve generoase de bani și cu un istoric solid de acordare a împrumuturilor. Însă și condițiile de acordare a creditelor sunt pe măsură. Dacă te încadrezi, primești și plătești - uneori usturător. Iar dacă nu, atunci pune-ți urgențele pe standby și încearcă altă dată. 

Din fericire, o alternativă la împrumuturile bancare sunt creditele nebancare. Cu alte cuvinte, împrumuturile de la IFN-uri. 

Un IFN - sau o instituție financiară nebancară - va acoperi, de obicei, spațiul pe care o bancă nu reușește să-l acopere. Cu alte cuvinte, dacă o bancă te-a refuzat, sunt șanse foarte mari ca un IFN să te poată credita. 

Ce înseamnă asta mai exact? Ce avantaje ai atunci când iei un împrumut de la un IFN? Iată 4 motive pentru care să soliciți un împrumut de la un IFN:

1. Economisești timp

Atunci când vrei să te împrumuți de la o bancă, de obicei e nevoie să te înarmezi cu multă răbdare. Te pregătești și știi că este multă birocrație, multe acte de adus - de obicei, mai multe drumuri la sucursală și aprobări pe care le aștepți. Este firesc, acolo lanțul organizațional este mai complex și fiecare acțiune a băncii trece prin multe etape de verificare.

În schimb, când aplici pentru credite IFN, te poți aștepta la o altă desfășurare a procesului. Un IFN acordă credite mult mai rapid. Procedurile de aprobare sunt mult mai rapide, ceea ce poate fi ideal pentru tine atunci când te confrunți cu o urgență financiară. Dacă ai nevoie urgentă de bani pentru o cheltuială medicală neprevăzută sau o reparație urgentă, atunci împrumutul la IFN poate fi soluția perfectă.

De obicei, te poți aștepta ca în decurs de maxim o zi, să ai deja creditul aprobat și banii în cont.

În plus, cu Ocean Credit, de exemplu, poți elimina drumurile la sucursală. Pentru că vorbim de creditare online, tot procesul se poate desfășura în totalitate din confortul casei tale.

2. Ești acceptat mai ușor

IFN-urile sunt mult mai flexibile decât băncile în acordarea creditelor. Asta pentru că, de obicei, băncile se opresc atunci când întâmpină un scoring bancar sau istoric de credit slab sau chiar și o lipsă a istoricului de credit. Pentru bănci, acești indicatori înregistrați și la Biroul de Credit, se traduc într-un risc crescut de neplată.

În schimb, IFN-urile vor acorda credite online cu o mai mare flexibilitate. Deși inclusiv IFN-urile au metodele lor de evaluare și de protejare împotriva riscului, acestea îți vor acorda totuși un credit cu mai mare ușurință. Chiar și atunci când ai un istoric de credit mai puțin favorabil.

3. Primești rapid sume mici, pe termen scurt

În cazul în care te interesează să intri în posesia unei sume mai mici de bani, pe o perioadă mai scurtă de timp, atunci alegerea potrivită pentru tine este să soliciți un împrumut rapid de la un IFN.

În timp ce băncile acordă împrumuturi pe termen lung, IFN-urile sunt orientate mai degrabă spre împrumuturi pe termen mai scurt. Așadar, dacă intenționezi să rambursezi suma datorată într-un timp redus, atunci îți recomandăm să aplici cu încredere la un IFN pentru un credit.

De exemplu, la Ocean Credit, poți aplica pentru un credit simplu - sau credit nevoi personale Pinguin - de până la 4500 lei, rambursabil în rate fixe în 3 luni. Alternativ, poți deschide o linie de credit Delfin, care-ți oferă până la 9000, rambursabili în 12 luni. Cu Delfin, plătești doar pentru banii pe care-i utilizezi.

4. Aplici cu minim de documente

În zilele noastre, tot mai mulți oameni își doresc credit cu aprobare pe loc. Din fericire, acest lucru este din ce în ce mai posibil de realizat. 

În timp ce băncile îți cer să le prezinți colateral sau garanții în schimbul unui împrumut, politica de creditare a IFN-urilor este ceva mai relaxată. Atunci când soliciți un împrumut de la un IFN, nu este nevoie să oferi bunuri personale ca și garanție pentru el. 

Astfel, și din acest punct de vedere, IFN-urile acoperă nevoi pe care băncile nu le pot acoperi. Tocmai de-aceea, românii au întotdeauna o șansă în plus de a primi un împrumut, chiar și atunci când băncile i-au refuzat. 

Pe scurt, criteriile de acordare a unor împrumuturi rapide sunt aceleași, indiferent de IFN-ul la care mergi și toate au legătură, în mare parte, cu valorile indicatorilor înregistrați la Biroul de Credit. Cu alte cuvinte, deși Biroul stabilește negru pe alb cum te situezi din punct de vedere financiar, un IFN va avea întotdeauna ocazia să-ți ofere rezerva de bani de care ai nevoie.

autor
Claudia Spataru
Publicat pe
8/11/2023
Categoria
IFN

•  Trucuri pentru a evita comisioanele bancare

•  Sfaturi pentru o viață financiară mai sănătoasă

•  Credite luate mai inteligent

•  Oferte mai bune pentru a-ți multiplica banii

Îți mulțumim! Ai primit un email de confirmare . Dacă nu îl găsești, verifică în SPAM.
Oops! Ceva nu a mers bine. Te rugăm să contactezi serviciul suport pentru ajutor.