cheltuielile de pasti
cheltuielile de pasti

Cum să-ți gestionezi eficient cheltuielile de Paște

Indiferent de afilierea religioasă, Paștele este una din cele mai mari sărbători ale anului. E un prilej bun pentru a fi alături de cei dragi, a te bucura de mese copioase și a da copiilor cadouri care să-i facă să zâmbească. Chiar dacă anul acesta ne vom petrece Paștele în propriile case, asta nu înseamnă că sărbătoarea în sine trebuie să sufere. Am pregătit o listă de sfaturi care te pot ajuta să te bucuri la maxim de sărbătorile pascale chiar și în contextul actual, fiind liniștit că gestionezi cheltuielile de Paște în cel mai înțelept mod.

1. Fă-ți cumpărăturile din timp

Ca orice sărbătoare, Paștele presupune efectuarea unor cumpărături care să-ți permită să ai masa plină pe întreaga perioadă cât stai acasă. Dacă până acum singurul factor pe care trebuia să-l iei în calcul era faptul că multe magazine se închid în zilele de Paște, acum sănătatea și siguranța familiei tale este pe primul loc. Din această cauză, nu aștepta până în ultima clipă pentru a-ți reface stocurile. Pe cât posibil, optează pentru cumpărături online în perioada asta. Iar dacă trebuie totuși să mergi la magazin sau în piață, încearcă să cumperi tot ce ai nevoie de la începutul săptămânii, pentru a te feri de inevitabila aglomerație caracteristică sărbătorilor pascale.

2. Calculează-ți cheltuielile atent

Repercusiunile economice ale actualei crize au început să fie deja resimțite de mulți oameni. Dacă în articolele precedente am acoperit o parte din măsurile și strategiile pe care le poți lua pentru a te proteja de efectele crizei, acum este momentul să fii chibzuit când vine vorba de cheltuielile de Paște. Asta nu înseamnă că trebuie să strângi cureaua prea tare, dar e bine să-ți planifici atent cheltuielile pentru a te asigura că rămâi cu ceva în cont pentru lunile următoare. Acest lucru e cu atât mai important pentru cei care au rămas fără loc de muncă recent sau pentru cei aflați în șomaj tehnic.

3. Dacă ai nevoie de bani, ia un împrumut pe termen scurt

Plecând de la ideea anterioară, dacă anul acesta se întâmplă să să ai dificultăți sau să nu poți să-ți gestionezi cheltuielile de Paște, consideră aplicarea pentru un credit de scurtă durată. Pentru a veni în întâmpinarea nevoilor clienților noștri, Ocean Credit oferă împrumuturi cu 0% comision analiză dosar și 0% comision la plată anticipată, împreună cu posibilitatea de prelungire a scadenței în caz de nevoie. Primul pas pentru a vedea dacă ești eligibil pentru un astfel de împrumut îl reprezintă aflarea scorului de credit. Acest lucru poate fi făcut pe volt.ro, unde scorul tău personal îți este pus la dispoziție gratuit și instant pe baza CNP-ului și a numărului de telefon. În funcție de scorul obținut, la final vei primi și o ofertă de creditare customizată nevoilor tale.

4. Trimite cadouri la distanță

De regulă Paștele reprezintă o oportunitate excelentă de a petrece timp cu familia extinsă. Bunicii, mătușile și verișorii vin în vizită, și întreaga familie se adună în jurul unei mese pentru a se bucura de clipele petrecute împreună. Însă în acest an, cei mai mulți oameni vor fi nevoiți să-și sărbătorească Paștele într-un cadru mai restrâns, de regulă doar cu cei cu care împărțesc același acoperiș. Din fericire, chiar dacă nu poți ajunge să petreci timp personal alături de familia extinsă, le poți trimite un cadou sau măcar un gând bun de la distanță. Folosind serviciile de curierat, cadourile tale pot ajunge la timp atâta vreme cât ai grijă să le expediezi la începutul săptămânii.

5. Nu uita de ceilalți

Din păcate nu toată lumea se poate bucura cum se cuvine de sărbătorile pascale. Fie că vorbim de persoanele aflate în carantină, de medicii care în continuare duc lupte pentru a ne ține în siguranță sau de persoanele nevoiașe care nu își permit lucrurile de care au nevoie, e important să le fim alături în perioada asta. Cu Volt poți trimite instant bani oricui, direct de pe telefon, fără să plătești comisioane bancare. În plus, aplicația va funcționa fără pauza pe toată perioada sărbătorilor pascale, garantând astfel că fondurile tale vor ajunge acolo unde este nevoie de ele.

Una peste alta, sperăm să ai parte de un Paște frumos anul acesta. Va fi cu siguranță unul inedit, plin de provocări neobișnuite și încercări noi, dar atâta timp cât avem grijă de noi și de ceilalți din jur avem toate șansele să ne bucurăm de el.

Tu cum îți vei petrece Paștele anul acesta? Ai reușit să te ocupi de cumpărături și cadouri până acum? Povestește-ne experiența ta în secțiunea de comentarii de mai jos sau dă-ne un semn pe canalele noastre de social media: Facebook, Instagram și LinkedIn.

autor
Publicat pe
13/4/2020

•  Trucuri pentru a evita comisioanele bancare

•  Sfaturi pentru o viață financiară mai sănătoasă

•  Credite luate mai inteligent

•  Oferte mai bune pentru a-ți multiplica banii

Îți mulțumim! Ai primit un email de confirmare . Dacă nu îl găsești, verifică în SPAM.
Oops! Ceva nu a mers bine. Te rugăm să contactezi serviciul suport pentru ajutor.