credit pana la salariu
credit pana la salariu

Creditul până la salariu pe înțelesul tău

De multe ori te poți confrunta cu situații neprevăzute și cheltuieli de urgență pe care este imposibil să le acoperi pe moment.

Atunci când să amâni nu este cu putință, un credit rapid până la salariu te poate ajuta să-ți rezolvi problemele. Considerat un împrumut pe termen scurt, acesta funcționează deoarece beneficiezi de o sumă de bani, pe care o rambursezi când primești următorul salariu sau când îți este plătită următoarea factură.

Chiar dacă poartă această denumire, și persoanele care nu sunt angajate, dar care au un venit constant declarat, pot accesa un astfel de credit.

Ce este un credit până la salariu?

Un credit până la salariu este un tip de împrumut cuprins între 15 și 30, chiar 45 de zile, prin care poți lua o anumită sumă de bani odată și pentru care plătești o dobândă. Valoarea sumei împrumutate se stabilește în funcție de venitul tău. Rambursarea creditului se realizează în funcție de perioada contractuală și în general nu depășește o lună și jumătate. Acest timp de împrumut are o dobândă care variază în funcție de creditorul ales, care poate fi foarte avantajoasă sau dimpotrivă foarte mare, chiar dacă perioada este scurtă. Se poate încadra în categoria creditelor de nevoi personale fără garanție. Vei observa că mulți creditori folosesc salariile unui debitor ca garanție, dar, în general, astfel de credite sunt negarantate.

Cum pot să iau un credit până la salariu?

Un credit până la salariu poate fi solicitat atât de la instituții financiare tradiționale, precum băncile, cât și de la o instituție financiară nebancară, adică de la un IFN. Multe dintre instituțiile de creditare pot solicita diferite documente, cum ar fi: adeverințe de salariu sau orice dovadă a veniturilor, copii după cartea de muncă, contractul de muncă șamd. Ocean Credit îți acordă orice credit 100% online, doar cu buletinul. Regula este că trebuie să ai vârsta minimă de 18 ani, un act de identitate valabil și un venit declarat.

Există opțiunea clasică de a merge pregătit cu toate documentele la ghișeul unei bănci, la o filială a unui IFN pentru a completa formularele necesare, dar acest lucru înseamnă minimum o zi pierdută.

Cum urgența este cea care a determinat inventarea creditelor până la salariu, este infinit mai confortabil și mai eficient să apelezi la un credit online.

De pildă, la Ocean Credit, pentru că suntem conștienți de faptul că nu are rost să pierzi timpul adunând sau completând documente, poți să soliciți online un credit până la salariu și orice alt credit din portofoliul nostru de produse financiare.

Întregul proces este simplu, intuitiv, durează 5-6 minute, întrucât ai nevoie doar de datele din cartea de identitate și o poză cu tine. Primești apoi banii instantaneu pe un card de debit la alegere (card de salariu). Nu mai este nevoie să aștepți ore și chiar zile pentru a depune cererea pentru credit și aprobarea acesteia.

În plus, mediul online îți oferă opțiunea gratuită, care nici nu îți mănâncă ineficient timpul, de a te documenta, de a verifica mai multe informații despre creditorul de care te va lega o relație contractuală și mai ales, despre condițiile de creditare. Până la urmă, un credit până la salariu trebuie să te ajute să depășești o situație plătind o dobândă corectă, nu să te ducă în incapacitate de plată! Este interesul tău să alegi cu atenție cel mai bun credit online pentru tine.

Creditele până la salariu au dobândă fixă sau variabilă?

Împrumuturile până la salariu sunt menite să fie rambursate într-o singură plată fixă. Din acest motiv, rata dobânzii la aceste împrumuturi nu este variabilă, dar poate fi mai mare sau mai mică, în funcție de ceea ce stabilește fiecare creditor în parte.

Cum perioada de acordare a creditului este foarte scurtă, dobânda anuală efectivă sau DAE nu este deloc concludentă. Cel mai bine te ghidezi după dobânda totală pentru creditul tău, analizând și taxele și comisioanele suplimentare, care sunt de obicei prevăzute doar în contractul de credit, ca și dobânzile penalizatoare, care se aplică în caz de restanțe. Nu te obligă nimeni să semnezi un contract dacă ți se impun lucruri cu care nu ești de acord sau dacă există opțiuni de credite mai ieftine, în altă parte!

La Ocean Credit, beneficiezi de condiții oneste și transparente, adică nu ai vreo surpriză neplăcută cu taxe și comisioane ascunse. Dobânda creditului CRAB până la salariu este de numai 15% și nu trebuie să plătești niciun comision dacă vrei să returnezi banii mai repede.

Aplică rapid pentru credit

Cât timp rămân înregistrate împrumuturile până la salariu în Biroul de credit?

Evidența acestor credite este păstrată în sistem timp de 4 ani? Este o informație falsă care circulă în online și care afirmă că aceste credite până la salariu îți afectează în mod negativ scorul de credit. Nimic mai fals! Dacă efectuezi plățile la timp, atunci scorul tău de credit se va îmbunătăți și nu va fi nicidecum afectat.

Pe de altă parte, dacă ai încasat împrumutul și ai restanțe, atunci scorul tău va fi mai slab, la fel ca în cazul oricărui alt tip de credit online sau offline.

Cum funcționează un credit până la salariu?

Condițiile fiecărui creditor diferă, dar, lucrurile sunt oarecum similare. Mai precis, după solicitarea unui împrumut, creditorii fac o analiză și îți stabilesc bonitatea. Urmează ca ei să te anunțe că ești eligibil și să primești suma pentru care ai aplicat sau o sumă mai mică.

Uneori, răspunsul lor poate să nu fie pe loc, deoarece, în funcție de procedurile interne, pot solicita mai multe informații și documente suplimentare pentru acordarea unui credit.

În general, un creditor online este mai rapid și mai eficient în acordarea unui împrumut, dar acest lucru nu reprezintă o regulă. Sunt unii creditori care îți aduc banii în numerar acasă și alții care ți-i trimit direct în contul bancar. Trebuie să iei în calcul și zilele de week-end sau sărbătorile legale, când perioada se prelungește corespunzător sau…. alegi Ocean Credit și primești aprobarea pe loc și banii imediat, pe orice card de debit, 24/7

Care sunt costurile pentru un credit până la salariu?

Perioada scurtă limitează oarecum amploarea costurilor. Cu toate acestea, sunt și credite cu dobânzi uriașe, extra taxe și comisioane și se poate ajunge la situația în care ești nevoit să scoți din buzunar aproape jumătate din valoarea împrumutată. Iar această situație poate atrage după sine probleme de rambursare la timp și afectarea scorului de credit.

De ce să împrumuți mai puțin și să plătești mă mult? La Ocean Credit nu există alte taxe și comisioane ascunse și nici dobânzi uriașe. Plătești doar dobânda fixă de 15%, una dintre cele mai avantajoase din piața de credite pe termen scurt.

Cât de mult pot împrumuta cu un credit până la salariu?

Suma care poate fi împrumutată pentru un astfel de credit depinde de ofertele fiecărei instituții financiare. De obicei, este vorba despre sume mici de bani, pe care le folosești ca ajutor de urgență. Rambursarea acestui credit se face în luna salariului următor și nu poate reprezenta echivalentul acestuia.

Valoarea eligibilă a împrumutului se stabilește în funcție de cât soliciți, de cât de mare este salariul/venitul declarat și de gradul de îndatorare. Nu știi care este suma de care poți beneficia?

Vezi ce sumă poți obține

De ce am nevoie pentru a obține un credit până la salariu?

Sunt lucruri comune, pe care orice creditor le solicită, și anume: să ai vârsta minimă de 18 ani, să ai o carte de identitate valabilă și un venit înregistrat, care poate fi sub formă de salariu, drepturi de autor, venituri înregistrare de persoane fizice autorizate sau sub formă de dividende etc.

Dar, există și reguli diferite, deoarece unii creditori solicită și documente în format fizic. La Ocean Credit ai nevoie doar de datele din buletin și o poză cu tine (selfie) pentru a aplica la orice credit, inclusiv la creditul CRAB până la salariu.

Tot procesul este online, automatizat, iar sistemul are abilitatea de a verifica în timp real care este venitul tău înregistrat. Beneficiezi de confortul accesării unui credit fără birocrație, fără timp pierdut alergând după documente.

Ce se întâmplă dacă nu pot rambursa la timp creditul?

În general, se percep dobânzi penalizatoare, dar unele instituții pot cere achitarea unei taxe sau a unui comision de întârziere  Este posibil să ai opțiunea de a prelungi data scadentă, dar aceasta vine cu noi condiții, care nu sunt neapărat avantajoase. În cazul în care creditorul nu poate colecta sumele restante, se va declanșa procedura legală de recuperare a fondurilor restante

Datoria nu este anulată aproape niciodată, așa că ar trebui să încerci să plătești împrumutul cât mai curând posibil. Dacă nu poți rambursa un credit până la salariu, cel mai bine este să iei legătura cu instituția care ți l-a acordat și să alegi  variantele de plată care funcționează cel mai bine pentru tine.

Cele mai multe probleme apar când beneficiarii nu citesc condițiile contractuale, nu cunosc cu exactitate suma pe care trebuie să o returneze și nici condițiile mai mult sau mai puțin avantajoase. De aceea este vital să alegi creditul care ți se potrivește, deoarece un credit cu plata în rate sau o linie de credit pot răspunde mai bine nevoilor tale față de creditul până la salariu.

De ce să împrumuți mai scump, o sumă mai mică de bani? Experimentează cât de bine este să împrumuți ALTFEL!

Ce sumă pot obține?

autor
Andrei Stoleriu
Publicat pe
31/1/2022
Categoria
IFN

•  Trucuri pentru a evita comisioanele bancare

•  Sfaturi pentru o viață financiară mai sănătoasă

•  Credite luate mai inteligent

•  Oferte mai bune pentru a-ți multiplica banii

Îți mulțumim! Ai primit un email de confirmare . Dacă nu îl găsești, verifică în SPAM.
Oops! Ceva nu a mers bine. Te rugăm să contactezi serviciul suport pentru ajutor.