Ce-este-un-overdraft
Ce-este-un-overdraft

Ce este un overdraft?

Overdraft-ul, cunoscut și sub numele de descoperit de cont, descoperit de card sau chiar și linie de credit, este un tip de credit ușor de accesat. Overdraft-ul este soluția perfectă în momentul în care îți dorești să ai mereu la dispoziție o rezervă de bani pentru situații neplanificate. În acest articol vei afla care sunt avantajele unui astfel de împrumut, când este recomandat să apelezi un overdraft și când ar fi mai bine să-l eviți.

Ce este un overdraft?

Conform Financial Market, overdraft-ul reprezintă “o linie de credit pe care o banca sau o instituție de credit o acordă prin intermediul contului curent, astfel beneficiarul are în orice moment o rezervă de bani la dispoziție”. Cu toate că overdraft-ul este considerat un împrumut de bani, acesta nu funcționează precum un credit clasic. Motivul? Plătești dobândă doar până la nivelul sumei utilizate.

De ce să optezi pentru un overdraft?

Te-ai întrebat vreodată care sunt avantajele unui overdraft? Iată o parte din acestea:

  • FĂRĂ ALTE COMPLICAȚII – Banii împrumutați pot fi utilizați prin intermediul cardului de debit atașat contului tău current, de la orice banca. Astfel, nu va fi nevoie să apelezi la un card adițional, spre exemplu, un card de credit.
  • CONVENABIL – Plătești doar cât folosești, nu se percep taxe și comisioane pentru suma neutilizată. Dobânda se aplică numai pentru suma utilizată.
  • UȘOR – Overdraft-ul necesită un număr minim de documente.
  • STAI FĂRĂ GRIJI – Utilizezi banii treptat, doar când ai nevoie. Astfel, ești acoperit în situații neprevăzute.
  • RAPID – Primești banii pe cardul de salariu la scurt timp după aprobare.

Când este recomandat să apelezi la un overdraft şi când este recomandat să-l eviţi?

Este recomandat ca overdraft-ul să fie utilizat ca și rezervă și mai puțin pentru datorii curente. Iată câteva exemple în care este indicat să apelezi la un astfel de împrumut:

– Ai nevoie de o sumă mică de bani până la salariu;

– Ai primit din scurt o invitație la un eveniment special, precum o nuntă sau un botez;

– Pentru o intervenție medicală minoră;

– Ai avut un accident minor în trafic și ai nevoie urgent de bani pentru reparația autoturismului;

– Pentru reparații neplanificate în locuință;

– Pentru un last-minute city break.

Trebuie să iei în considerare faptul că acest tip de împrumut trebuie folosit doar pentru a rezolva o lipsă temporară de bani. Prin urmare, te sfătuim să apelezi cu încredere la un overdraft, în cazul în care îți dorești să ai mereu la dispoziție o rezervă de bani pentru una dintre situațiile de mai sus. Este important să înțelegi faptul că overdraft-ul nu este un tip de împrumut potrivit pentru achiziționarea de bunuri cu o valoare mare sau cele de care nu ai nevoie urgent.

Care este diferența dintre overdraft și cardul de credit?

Principala diferență dintre un overdraft și un card de credit este faptul că overdraft-ul nu necesită un card adițional, banii împrumutați vor fi virați direct în contul tău curent, astfel îți poți folosi cardul actual de debit (de salariu).

Overdraft-ul Ocean Credit IFN

Ocean Credit IFN susține împrumuturile responsabile și încurajează aplicarea pentru un overdraft doar în în situații neprevăzute sau când ai găsit o super ofertă și nu ai banii necesari. Gândește-te pe termen lung înainte să iei un credit și analizează toate datele problemei.

De ce să alegi Ocean Credit IFN?

  • AI CEA MAI ATRACTIVĂ DOBÂNDĂ – Dacă împrumuţi 1000 de LEI, plăteşti la scadenţă un cost total de 119.4 LEI. Asta înseamnă o dobândă de doar 11,94%!
  • PLĂTEȘTI CÂT FOLOSEȘTI – Plătești dobândă doar pentru zilele în care ai folosit împrumutul: 0,119% pe zi.
  • PRIMEȘTI BANII DIRECT PE CARD – Obţii împrumutul online doar cu cardul de salariu, fără să ai nevoie de cele 24 de caractere ale contului tău bancar (IBAN).

Cum îți faci un overdraft la Ocean Credit?

  1. Îţi creezi un cont Ocean Credit cu adresa ta de e-mail. Îţi conectezi contul de Facebook pentru ca noi să îți putem confirma identitatea.
  2. Completezi cererea pentru acordarea overdraftului: ai nevoie de actul de identitate, cardul de salariu și de un selfie.
  3. Cererea ta va fi analizată, semnezi contractul electronic și în scurt timp vei avea banii în cont.

Ai apelat vreodată la un overdraft? Cum a fost experiența ta?

autor
Publicat pe
20/7/2019

•  Trucuri pentru a evita comisioanele bancare

•  Sfaturi pentru o viață financiară mai sănătoasă

•  Credite luate mai inteligent

•  Oferte mai bune pentru a-ți multiplica banii

Îți mulțumim! Ai primit un email de confirmare . Dacă nu îl găsești, verifică în SPAM.
Oops! Ceva nu a mers bine. Te rugăm să contactezi serviciul suport pentru ajutor.