grad de indatorare
grad de indatorare

Ce alte informații mai poți primi din raportul de credit?

Pe lângă cei 6 indicatori discutați anterior, raportul complet de la Ocean Credit îți mai pune la dispoziție o serie de date relevante pentru situația ta financiară din momentul aplicării.  Este vorba despre trei tabele ce te ajută să înțelegi exact cum stai cu datoriile, care îți e gradul de îndatorare în funcție de salariul câștigat, și ce conturi de credit active ai în prezent. Pentru a înțelege mai bine informația oferită, hai să trecem punctual prin fiecare:

Datorii curente

Cadranul cu datoriile curente îți arată suma pe care o datorezi băncilor și IFN-urilor de la care ai contractat credite la momentul curent. Datoria îți este reprezentată într-un mod ușor de înțeles prin intermediul unor grafice simple și intuitive. În partea stângă vezi suma totală pe care o ai de achitat, iar în partea dreaptă îți oferim și o împărțire pe an a obligațiilor tale. Astfel, în exemplul dat mai ai 800 de lei de achitat în termen de 1 an, 22.408 lei în termen de 1-5 ani și 101.099 lei peste 5 ani.

Gradul de îndatorare

Gradul de îndatorarea este un factor esențial pentru determinarea fiabilității tale ca potențial client. Asta fiindcă el exprimă concis raportul dintre veniturile declarate și datoriile contractate de la bănci și IFN-uri. Un grad de îndatorare mai mare de 40% se consideră ca fiind împovărător, date fiind costurile de trai (chirie, mâncare, cheltuieli) ce trebuiesc achitate lună de lună. Din acest motiv, instituțiile creditoare iau întotdeauna în calcul gradul de îndatorarea al potențialilor clienți. În exemplul dat, un grad de îndatorare de 40% ar corespunde sumei de 1400 de lei la un salar de 3500 de lei. Cum rata lunară din prezent este de doar 666 lei, șanse de a fi acordat un nou împrumut sunt foarte bune.

Conturile tale

Cel din urmă cadran este și cel mai ușor de înțeles, oferind o reprezentare grafică a tuturor conturilor de credit active la momentul de față. Sunt incluse atât conturile deschise la bănci, cât și cele la IFN-uri, împreună cu datoriile curente la fiecare și sumele achitate până în prezent. Aceste informații îți sunt utile deoarece te ajută să ai o perspectivă de ansamblu asupra sumelor pe care le mai datorezi. Pe baza lor poți să alegi să prioritizezi anumite credite, cum ar fi cele cu dobândă mai mare sau cele cu solduri mai mici. Pentru mai multe informații despre cum să-ți rambursezi împrumuturile eficient, te invităm să citești articolul nostru Metode inteligente de a scăpa de datoriile din credite.

După cum vezi, informațiile oferite în cele trei tabele vin în completarea indicatorilor principali care influențează scorul de credit. Ele sunt de asemenea oferite în cadrul raportului complet de credit, disponibil gratuit și instant pevolt.ro. Pentru a-l obține, trebuie doar să-ți inviți minim doi prieteni să-și afle și ei scorul de credit. Raportul îți va fi pus la dispoziție direct în contul de Ocean Credit imediat ce aceștia își completează înregistrările.

Cu ocazia asta încheiem seria de articole despre informațiile furnizate în raportul de credit. Oferit în premieră în România, acest raport reprezintă cheia către înțelegerea propriului statut financiar, motiv pentru care n-ar trebui să lipsească din arsenalul oricărei persoane ce dorește să-și îmbunătățească situația actuală. Dacă mai ai întrebări sau vrei să ne spui ce înseamnă raportul de credit pentru tine, te așteptăm să ni te alături în secțiunea de comentarii. 

autor
Publicat pe
28/2/2020

•  Trucuri pentru a evita comisioanele bancare

•  Sfaturi pentru o viață financiară mai sănătoasă

•  Credite luate mai inteligent

•  Oferte mai bune pentru a-ți multiplica banii

Îți mulțumim! Ai primit un email de confirmare . Dacă nu îl găsești, verifică în SPAM.
Oops! Ceva nu a mers bine. Te rugăm să contactezi serviciul suport pentru ajutor.