CALCULATOR CREDIT NEVOI PERSONALE – DE CE ESTE UTIL
CALCULATOR CREDIT NEVOI PERSONALE – DE CE ESTE UTIL

Calculator credit nevoi personale - de ce este util?

Unul dintre cele mai importante aspecte de luat în vedere în momentul în care te decizi asupra solicitării unui credit, este estimarea ratei lunare. După ce te-ai decis asupra sumei necesare pentru rezolvarea situațiilor neprevăzute, achiziționarea unui imobil sau a unui autovehicul, este necesar să folosești un calculator de credit nevoi personale pentru a simula graficul de rambursare.

De ce să folosesc un calculator de credit?

Decizia de a apela la un credit este una dificilă. După ce te-ai decis asupra tipului de credit necesar (credit de nevoi personale, credit ipotecar, credit Prima Casă, credit auto, șamd) este necesar să-ți formezi o primă idee asupra ratelor pe care va urma să le achiți. În acest fel, vei avea mai multe informații vis-à-vis de riscul financiar pe care ți-l vei asuma.Ține cont de faptul că orice credit îți poate afecta bugetul lunar, acesta fiind un cost lunar suplimentar pe care va trebui să îl iei în calcul, indiferent de valoarea acestuia. Înainte de a solicita un credit, pune-ți următoarele întrebări:

  •         Care va fi rata lunară?
  •         Care este dobânda?
  •         Care va fi suma totală de rambursat?

Cea mai la îndemână soluție pentru a răspunde acestor întrebări, este calculatorul pentru credite.

Cum se folosește un calculator de credit nevoi personale?

Calculatoarele de credit sunt oferite de majoritatea instituțiile bancare, cât și de IFN-uri. Acestea sunt simplu de folosit, pașii fiind foarte intuitivi. În majoritatea cazurilor, pentru a calcula rata lunară datorată, este necesar să selectezi tipul de credit dorit, suma necesară, precum și durata împrumutului. În cazul instituțiilor bancare, va trebui să specifici moneda, dacă încasezi sau nu salariul sau alte venituri la acea bancă, iar adițional va trebui să selectezi tipul de dobândă (fixă sau variabilă).

Beneficiile unui calculator de credit

În prezent, educația financiară joacă un rol extrem de important. Deoarece orice decizie financiară îți poate afecta drastic „sănătatea financiară”, este extrem de important să te informezi cu privire la modalitățile de realizare ale unui împrumut, precum și la costurile aferente. Educația financiară te va ajuta să nu pici în „capcana datoriilor”. Prin utilizarea unui calculator de credit, poți analiza fiecare detaliu din ofertă și o vei putea selecta pe cea mai potrivită. Pentru a alege un împrumut avantajos, este necesar să știi ce reprezintă un credit, ce tipuri de credite există, care este rata dobânzii, ce reprezintă DAE, precum și alte informații importante.

Pe lângă controlul eficient și analiza detaliată, prin utilizarea unui calculator de credit nevoi personal57632 e, poți efectua singur un calcul rapid al ratelor de credit, online, simplu și rapid, salvând astfel timpul petrecut la bănci.

Ce este DAE?

Dobânda anuală efectivă (DAE) – este valoarea actuală a tuturor angajamentelor, trageri, rambursări și costuri prezente și viitoare, convenite de creditor și consumator pe o perioada de un an. Formulă DAE este aplicabilă la nivelul unui an întreg, iar în momentul în care se folosește pentru o perioadă redusă de creditare, cum este cazul creditului oferit de Ocean Credit IFN, se poate genera o valoare foarte ridicată. DAE rămâne fixă pe toată perioada creditării.

Ce înseamnă dobânda lunară?

Dobânda lunară – reprezintă suma plătită către creditor pentru acordarea creditului.

Ce reprezintă suma totală de rambursat?

Suma totală de rambursat – reflectă suma împrumutată plus dobânda și posibile costuri aferente creditului. Înainte de a aplica pentru un credit, întreabă-te: am nevoie de acest credit? Pot să achit această datorie? La Ocean Credit susținem creditarea responsabilă și încurajăm solicitarea unui credit de nevoi personale în 3 rate doar în momentul apariției unei situații neprevăzute sau când ai găsit o super ofertă și nu ai banii necesari. Gândește-te pe termen lung înainte să iei un credit și analizează toate datele problemei. 

Ai folosit vreodată un calculator de credite? Ce opțiuni adiționale ți-ai dori? Răspunde-ne în secțiunea de comentarii.

autor
Publicat pe
26/5/2019

•  Trucuri pentru a evita comisioanele bancare

•  Sfaturi pentru o viață financiară mai sănătoasă

•  Credite luate mai inteligent

•  Oferte mai bune pentru a-ți multiplica banii

Îți mulțumim! Ai primit un email de confirmare . Dacă nu îl găsești, verifică în SPAM.
Oops! Ceva nu a mers bine. Te rugăm să contactezi serviciul suport pentru ajutor.